Διδακτικό κι ερευνητικό έργο 

Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών της τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αμερική έχει διδάξει κλινική εξέταση σε ομάδες προπτυχιακών φοιτητών, είτε παρά τη κλίνη ασθενών σε φοιτητές της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, είτε ως συντονίστρια OSCE (objective structured clinical examination) σε προσομοιώσεις επειγόντων περιστατικών σε φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του ΝYU. 

 

Έχει δώσει διαλέξεις σε Grand Rounds των Πανεπιστημίων AECOM και NYU, την Ιατρική Σχολή Αθηνών, και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, με αντικείμενο το οργανικό ψυχοσύνδρομο (delirium), τη διαγνωστική και θεραπευτική προσπέλαση των διαφόρων μορφών άνοιας, και την ορθολογική χρήση των φαρμάκων. Έχει πραγματοποιήσει ομιλίες και ανακοινώσεις σε πανελλήνια και παναμερικάνικα συνέδρια γηριατρικής, επείγουσας ιατρικής και λοιμωξιολογίας, σχετικά με την εκτίμηση του γηριατρικού ασθενούς, την αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη στους ηλικιωμένους, την προληπτική φροντίδα πτώσεων και καταγμάτων, και τις παρασιτικές λοιμώξεις σε μετανάστες και ταξιδιώτες.  

 

Τα τρέχοντα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την παρακολούθηση ασθενών με αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο, την διαχείριση καρδιαγγειακού κινδύνου σε ασθενείς με συστηματικά αυτοάνοσα νοσήματα, την πολυνοσηρότητα και την προληπτική ιατρική στους ηλικιωμένους, και την εξέλιξη της παρηγορητικής φροντίδας στην Ελλάδα. Τον Νοέμβριο του 2016 συντόνισε την εκδήλωση "Χωρίς Γιατρειά", μια δημόσια συζήτηση για την ανάπτυξη μιας νέας φιλοσοφίας φροντίδας των ασθενών με βαρειά χρόνια νοσήματα και γηριατρικά σύνδρομα στην Ελλάδα, με αφορμή την ελληνική μετάφραση του βιβλίου ¨Εμείς οι Θνητοί" του Αμερικανού καθηγητή χειρουργικής στο Harvard, Atul Gawande.  

 


 

Επιλεγμένες δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά κατά το έτος 2017: 

 

1. KravvaritiE, Konstantonis G, Tentolouris N, Sfikakis PP, Tektonidou MG
Carotid and femoral atherosclerosis inantiphospholipid syndrome: Equivalent risk with diabetes mellitus in acase-control study
Seminars in Arthritis and Rheumatism (2017), in press

 


2. Tektonidou MG, Kravvariti E, Konstantonis G, Tentolouris N, Sfikakis PP, Protogerou AG
Subclinical Atherosclerosis in Systemic LupusErythematosus: Comparative prevalence to Diabetes Mellitus and Rheumatoid Arthritis.
Autoimmunity Reviews 2017 ; 16 : 308-312
 


Ιατρείο

Τιμολεοντος Βάσσου 17
11521 Πλατεία Μαβίλη

Δεχεται με προσυνεννόηση: 

ev.kravvariti@gmail.com

6931-369-389, 693-687-6850